Bitcoin (BTC) hash rate is met bijna 100% gestegen sinds crash, mining difficulty stijgt voor vierde keer op rij
Ontvang een gratis aandeel

Beleg commissievrij met BUX Zero en ontvang een gratis aandeel van Apple, GoPro, Nike of een van de vele andere waardevolle bedrijven*

Bux Zero

Begin deze zomer trad de Chinese overheid streng op tegen de bitcoin (BTC) mining industrie in het land. Meerdere Chinese provincies, die verantwoordelijk waren voor een groot percentage van alle bitcoin-mining in de wereld, hadden het plotseling compleet verboden.

Dat zorgde er toen voor dat de zogeheten hash rate, of rekenkracht, van het bitcoin netwerk, deze zomer met maar liefst 60% gedaald was van ongeveer 190 EH/s naar een dieptepunt van zo’n 70 EH/s. Meerdere bronnen rapporteren verschillende cijfers, het zijn namelijk schattingen en niet iedereen hanteert dezelfde methode.

Dat leidde tot een enorme exodus van miners en vooral van mining apparatuur uit China. Inmiddels zijn we bijna drie maanden verder en is de hash rate enigszins hersteld. De bitcoin hash rate komt deze week op een gemiddelde van 136 EH/s uit, een stijging van bijna 100% ten opzichte van het dieptepunt. Toch is dat alsnog zo’n 30% onder het niveau van voor de crash.

De zogeheten difficulty, of moeilijkheidsgraad, van bitcoin mining steeg deze week met 4,54% omhoog naar 18,42 T. Deze wordt automatisch elke 2.016 blocks (ongeveer elke 2 weken) aangepast. Het is de vierde keer op rij dat de difficulty weer stijgt, nadat deze vier keer op rij van de zomer daalde. De verwachting is echter dat deze over twee weken weer iets terugzakt.

Dat het herstel enigszins traag kan verlopen, waarschuwde al Kevin Zhang, vicepresident van Foundry, eind juni voor. Leveranciers sturen momenteel de mining apparatuur in batches naar het buitenland, vooral naar de VS, Canada en Kazakhstan. Grote hoeveelheden moeten echter nog geleverd worden. Ook ondervinden Chinese miners moeite waar ze hun bedrijven naar toe kunnen verplaatsen.