Bitcoin (BTC) koers breekt uit, fantom en elrond stijgen hard en ook solana presteert weer goed!
Ontvang een gratis aandeel

Beleg commissievrij met BUX Zero en ontvang een gratis aandeel van Apple, GoPro, Nike of een van de vele andere waardevolle bedrijven*

Bux Zero

De cryptomarkt is vanmiddag weer verder gestegen met over het algemeen groen kleurende koersen! Bitcoin (BTC) is door een dalende trendlijn gebroken en ook de altcoins doen het goed. Opnieuw is het solana (SOL) dat uitblinkt met weer een opvallend grote stijging. Solana is echter niet de hardste stijger van de top 100.

‘Bitcoin (BTC) breekt uit’

Maar we beginnen met bitcoin! Die handelde sinds de grote correctie enkele dagen geleden eigenlijk vrijwel horizontaal. De koers liet hier en daar wat kleine bewegingen zien, maar een duidelijke richting ontbrak. Vanmiddag lijkt daar verandering in te zijn gekomen, zo merkt ook de analist Nebraskan Gooner op:

“Vrij duidelijke uitbraak. Het is de laatste tijd moeilijk te vertrouwen op prijsactie, dus alles is mogelijk, maar ik verwacht dat we op een gegeven moment de 99sma-weerstand zullen testen. Ik weet echter niet zeker welk pad de koers zal volgen (oranje lijn)”

Zo rond $47.500 zou een eerstvolgende weerstandszone kunnen liggen. Gisteren probeerden de bulls bitcoin hier al eens doorheen te drukken. Toen werd bitcoin echter vrij snel afgewezen met opnieuw een daling het $40.000-gebied in. Nu is het verschil dat we het handelsvolume wel zien aantrekken. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $47.000 op crypto exchange Coinbase.

Solana (SOL) weet niet van stoppen

De top 10 altcoins kleurt eveneens groen. Ethereum (ETH) stijgt 3,2% in waarde en is $3.531 waard. Ripple (XRP), op plek 7, is de slechtste presteerder van dit moment en staat 0,3% in de plus.

Binnen de top 10 zijn cardano (ADA) en solana opvallende stijgers. ADA weet 6,3% te stijgen terwijl solana weer gekke cijfers neerzet. SOL staat maar liefst 23,6% in de plus. Ten opzichte van een week geleden, dus nog voor de correctie, staat de altcoin 72% in de plus!

Het zijn elrond (EGLD) en fantom (FTM) die de hardste stijgers van de top 100 zijn. EGLD stijgt 37% en FTM 35%. Deze laatste altcoin steeg deze week maar liefst 117% en presteert dus bijzonder goed ondanks de correctie.

Niet gek is het dus dat de bitcoin dominantie weer wat afneemt. Na een kleine daling van 1,1% maakt bitcoins waarde nog 41,1% van de gehele markt uit. Dit komt natuurlijk door de relatief beter presterende altcoins op dit moment. Alle cryptocurrencies bij elkaar zijn nu $2,15 biljoen waard.