Bitcoin (BTC) koers correctie: Investeerders kopen de dip, maar gaan we verder dalen?
Ontvang een gratis aandeel

Beleg commissievrij met BUX Zero en ontvang een gratis aandeel van Apple, GoPro, Nike of een van de vele andere waardevolle bedrijven*

Bux Zero

De bitcoin (BTC) koers is gisteren bijzonder hard gecorrigeerd. De prijs ging in enkele uren tijd ruim 20% onderuit en ook vandaag ziet het er nog niet al te best uit. Lees in dit artikel de mogelijke reden voor de correctie gisteren. Wat is er aan de hand op de markt en waar komt de paniek vandaan?

Investeerders kopen de dip

Ten eerste de dagelijkse update van on-chain analysebedrijf Glassnode over de exchange flows. Hieruit kunnen we onder andere wijs worden of investeerders massaal hun bitcoins naar de exchanges hebben gestuurd om te verkopen, of dat zij het tegenovergestelde deden. We zien twee factoren die suggereren dat dit laatste waar is. Er is namelijk $233 miljoen aan bitcoin weggestroomd bij de exchanges terwijl investeerders $271 miljoen aan tether (USDT) naar de exchanges toe stuurden. Het lijkt er dus op dat een groot deel de dip heeft gekocht.

‘Een slechte close op de dagelijkse grafiek’

Toch ziet het beeld op de grafieken er niet per se positief uit. Gisteren zagen we dus die correctie tot aan $42.000. Bitcoin handelde eerder op de dag nog op een prijs van net geen $53.000. Vervolgens herstelde de prijs even snel. Nu zien we bitcoin echter alsnog verder dalen. Nebraskan Gooner noemt het een “vreselijke close” op de dagelijkse grafiek:

Analist Sashimi Nakamoto laat via CryptoQuant, een ander on-chain analysebedrijf, weten dat na correcties als die van gisteren vaak verdere dalingen volgen. “Dit gebeurt door een aantal factoren, waaronder het onvermogen van exchanges om geliquideerde activa winstgevend te verkopen,” aldus de analist in een quicktake.

Paniek op de markt houdt aan, en wel hierom

De paniek op de markt blijft er dus goed in zitten. Het feit dat de Amerikaanse Securities and Exchanges Commission (SEC) de grote crypto exchange Coinbase wil gaan aanklagen helpt ook niet mee. Dit nieuws kwam slechts enkele uren geleden naar buiten. Op Crypto Insiders verschijnt later vandaag een uitgebreid artikel over dit nieuws.