Bitcoin (BTC) miljardairs gaan de mammoet weer tot leven brengen!
Ontvang een gratis aandeel

Beleg commissievrij met BUX Zero en ontvang een gratis aandeel van Apple, GoPro, Nike of een van de vele andere waardevolle bedrijven*

Bux Zero

Een zeer opmerkelijk verhaal verscheen op 13 september in Fortune magazine. Bitcoin (BTC) miljardairs hebben geïnvesteerd in een nieuw project, Colossal, dat de uitgestorven mammoet terug tot leven wil brengen!

Colossal, opgericht door Harvard professor George Church, is ervan overtuigd dat het terugbrengen van de mammoet, waarvan de laatste meer dan 10.000 jaar geleden stierf, kan helpen bij het terugdringen van de concentratie van koolstofdioxide op aarde.

Het project, ook bekend als “de-extinctie,” hield onlangs een financieringsronde van $15 miljoen, geleid door Legendary Pictures oprichter Thomas Tull. Enkele bekende bitcoin miljardairs deden dus mee.

Dat zijn de Winklevoss tweeling, oprichters van de Gemini cryptocurrency-exchange en bekend van de Facebook rechtszaak, en Tim Draper, een durfkapitalist en bekend van het kopen van maar liefst 30.000 aan inbeslaggenomen BTC tijdens een veiling in 2014.

In 2012 was Church onderdeel van een team die de Crispr-Cas9 gene-editing tool onthulde. Colossal wil met behulp van deze gene-editing technologie de Aziatische olifant dezelfde karakteristieken geven als de uitgestorven mammoet. Hij wil de aangepaste embryo’s vervolgens via Aziatische of Afrikaanse Olifanten of zelfs een geheel artificiële baarmoeder tot leven brengen.

Winklevoss vertelt aan Fortune dat hij dit als een kans ziet om het milieu en diersoorten te redden, al geeft hij toe dat dit wellicht makkelijker gezegd is dan gedaan. Ook denkt hij dat dit genoeg economische kansen zal bieden in de toekomst, zoals TV-deals of zelfs een park voor uitgestorven dieren. Ja, dus net als Jurassic Park.

Natuurlijk sprak hij ook even over bitcoin. Winklevoss denkt dat bitcoin dit jaar zal afsluiten rond een prijs van $100.000. Ook is hij zeer positief over de non-fungible token (NFT) markt. Hij verwacht dat dit een “activaklasse van meerdere biljoenen dollars wordt in het komende decennium.”