Bitcoin (BTC) miners en olieproducenten vergaderen in Texas over nieuwe mogelijkheden
Ontvang een gratis aandeel

Beleg commissievrij met BUX Zero en ontvang een gratis aandeel van Apple, GoPro, Nike of een van de vele andere waardevolle bedrijven*

Bux Zero

Onlangs heeft in een woonwijk in Houston, een stad in de Amerikaanse staat Texas, een geheimzinnige doch interessante vergadering plaatsgevonden. In een warenhuis voor exotische auto’s spraken zo’n 200 olie executives en bitcoin (BTC) miners met elkaar over de toekomst van crypto.

Het lijkt erop dat er naar aanleiding van deze bijeenkomst een alliantie is gesloten tussen de olie-industrie en de bitcoin miners. Voor de wereld van cryptocurrencies zou dit zomaar eens een lucratieve ontwikkeling kunnen zijn.

Olie-industrie en bitcoin

Aan de grondslag van de discussie tussen de bitcoin miners en de olie executives ligt een bijzondere kwestie. Er bestaan namelijk in de Verenigde Staten een groot aantal aardgasreserves die niet bereikt en gebruikt kunnen worden. Dit komt omdat voor de exploitatie van aardgas een grote hoeveelheid infrastructuur nodig is in de vorm van onder andere pijpleidingen. 

Voor relatief kleine reserves is het aanleggen van deze infrastructuur niet economisch rendabel. Normaal gesproken worden dergelijke reserves simpelweg verbrand zonder dat hier iets uit opgewekt wordt. Dit is waar de bitcoin miners relevant beginnen te worden. 

De olie en gasindustrie wil namelijk bitcoin miners in gaan zetten om gebruik te gaan maken van deze kleine reserves. Deze overeenkomst zou ervoor zorgen dat de kostbare brandstof niet verloren gaat en biedt hierdoor voordelen aan zowel de bitcoin miners als de fossiele brandstof industrie.

“Toen ik hoorde hoeveel geld je kon verdienden per MCF (een eenheid voor het volume van aardgas), in plaats van het gewoon te verbranden dankzij het hele ‘bitcoin mining ding’, kon ik niet meer wegkijken.”

Voor beide partijen kan dit enorm lucratief zijn. Zowel miners en olie en gas executives zijn daarom enorm enthousiast over deze nieuwe deal.

Politiek overtuigen

Daarnaast werd het ambitieuze plan gesmeed om de politiek in de Verenigde Staten te overtuigen van de voordelen van bitcoin en bitcoin mining

Op dit moment zijn de meeste politici in het land op zijn zachtst gezegd niet erg bekend met de potentie en de werking van de wereld van cryptocurrencies en blockchain. Dit moet veranderen, zo stellen zowel de bitcoin miners als de olie industrie.

Er moet actief geprobeerd worden om zoveel mogelijk politici te overtuigen van de mogelijkheden van crypto. De crypto lobby moet enorm in kracht uitbreiden.

Uiteraard bestaan er weinig partijen die zo goed kunnen lobbyen als de olie-industrie. Het lijkt er dus op dat ook dit een enorm goede ontwikkeling is voor investeerders en de crypto gemeenschap over de hele wereld.