Bitcoin (BTC) mining bedrijf Blockstream wil steentje bijdragen aan het klimaat, sluit deal met Macquarie
Ontvang een gratis aandeel

Beleg commissievrij met BUX Zero en ontvang een gratis aandeel van Apple, GoPro, Nike of een van de vele andere waardevolle bedrijven*

Bux Zero

Al een behoorlijke tijd staat de klimaatdiscussie centraal in de wereld van crypto. Het minen van crypto zou een onredelijke hoeveelheid energie verbruiken. Dit leidt tot op de dag van vandaag tot veel kritiek.

Blockstream is een groot bitcoin (BTC) mining bedrijf dat gevestigd is in Canada en zet zich in om hier verandering in te brengen. Het bedrijf heeft onlangs bekend gemaakt dat zij stappen gaan ondernemen om het minen van crypto klimaatvriendelijker te maken.

Blockstream kiest voor het klimaat

Om dit te bewerkstelligen heeft Blockstream een partnership gesloten met een groot Australisch financieel bedrijf, Macquarie. Met hulp van Macquarie gaat het bedrijf een mining locatie opzetten in de Verenigde Staten waarbij de uitstoot van broeikasgassen tot een minimum beperkt zal gaan worden. De nieuwe installatie zou een netto koolstofuitstoot van nul moeten hebben.

Macquarie is een financieel dienstverleningsbedrijf met zo’n $550 miljard aan assets under management (AUM). Het is dus niet zomaar een bedrijf, maar een ware financiële reus. Het bedrijf heeft een enorme expertise op het gebied van groene en duurzame energie.

De partnership tussen Blockstream en Macquarie heeft een belangrijk doel. Het minen van bitcoin moet op een klimaatverantwoordelijke manier gebeuren. Daarom hebben deze bedrijven de krachten gebundeld om dit een realiteit te maken.

Volgens de CEO van Blockstream is deze nieuwe partnership een logische:

“Macquarie’s ervaring en schaal in traditionele infrastructuur investeringen, in combinatie met de goederenmarkt en energiesector, en Blockstream’s positie als grote bitcoin miner biedt een enorme potentie.”

Blockstream is al langere tijd bezig met het onderzoeken naar mogelijkheden om de impact van bitcoin minen op het klimaat te beperken. Zo ging Blockstream ook al een partnership aan met Square, een Amerikaanse open-source mining installatie die draait op zonne-energie. 

Ook heeft het bedrijf al een eerder een deal gesloten met Aker in Noorwegen om het gebruik van duurzame energie te optimaliseren tijdens periodes van een laag verbruik.

Het is duidelijk waar de prioriteiten van Blockstream liggen. Het is een feit dat bitcoin mining enorm veel energie verbruikt en dat de impact op het klimaat problematisch is. Daarom kan de weg die Blockstream inslaat alleen maar aangemoedigd worden.