Bitcoin whales blijven massaal kopen, derde grootste BTC whale kocht ook de dip
Ontvang een gratis aandeel

Beleg commissievrij met BUX Zero en ontvang een gratis aandeel van Apple, GoPro, Nike of een van de vele andere waardevolle bedrijven*

Bux Zero

De bitcoin (BTC) crash zorgde deze week even voor veel paniek op de cryptocurrency markt. Het was de hevigste koersbeweging sinds de crash in mei. De crash lijkt voornamelijk veroorzaakt te zijn door een kettingreactie van liquidaties door overleveraged traders op de derivatenmarkt.

Die kettingreactie werd in eerste instantie wellicht veroorzaakt door “buy the rumour, sell the news” handelaren. Dit soort investeerders verwachten dat de aanloop naar een evenement voor hype en koersstijgingen zorgt, maar dat tijdens het daadwerkelijke evenement handelaren dumpen en vervolgens de koers weer daalt. Het evenement was dit keer natuurlijk de invoering van de bitcoin wet in El Salvador.

Vooral nieuwere investeerders verkochten hun crypto uit paniek toen de daling inzette, een dergelijke trend zagen we enkele maanden ook gebeuren. Daarentegen was het juist weer een kans voor zogeheten bitcoin whales, investeerders met enorme hoeveelheden BTC in bezit, om weer meer bitcoin te accumuleren.

Ook de derde grootste bitcoin whale op de markt, een onbekende investeerder met meer dan 110.000 BTC in zijn wallet, ter waarde van maar liefst $5 miljard, “kocht de dip.” De investeerder kocht 460 BTC op cryptocurrency-exchange Coinbase, meldde Whale Alert op 8 september:

Nayib Bukele, de president van El Salvador, kocht zelf ook de dip. In totaal investeerde hij op 7 september maar liefst 550 BTC, momenteel zo’n $25,5 miljoen waard. Whales zijn al de hele zomer BTC aan het accumuleren. Whale Alert maakt momenteel ook melding van enorme hoeveelheden ethereum (ETH) die uit exchanges stromen, meestal een zeer bullish teken voor de koers.

We zien dan ook vooral altcoins na de crash sterk herstellen. Veel altcoins stonden vanochtend meer dan 20% in de plus, echter zijn meerdere koersen op het moment van schrijven toch weer omlaag aan het corrigeren.