Cardano (ADA) bevestigt lanceerdatum voor langverwachte smart contracts Alonzo update
Ontvang een gratis aandeel

Beleg commissievrij met BUX Zero en ontvang een gratis aandeel van Apple, GoPro, Nike of een van de vele andere waardevolle bedrijven*

Bux Zero

Input Output Hong Kong (IOHK), de ontwikkelaar van het Cardano (ADA) netwerk, heeft deze week eindelijk de langverwachte lanceerdatum voor de ‘Alonzo’ hard fork bekendgemaakt. De update zal nog deze zondag, op 12 september, plaatsvinden. Dat is al over drie dagen!

De Alonzo hard fork is de meest significante upgrade voor het Cardano netwerk tot nu toe, meldt IOHK. Eindelijk zullen smart contracts worden geïntroduceerd op het mainnet, oftewel hoofdnetwerk, van Cardano. Het voorstel voor de lancering werd op 7 september ingediend.

“We zijn op weg. Denk eraan, dit mag dan het einde zijn van een lange reis. Maar het is ook het begin van een spannende nieuwe fase in onze ontwikkeling als smart contracts netwerk. We zullen de komende maanden veel te delen hebben terwijl ons opwindende ecosysteem blijft groeien.”

Aldus IOHK. Met de invoering van smart contracts functionaliteiten wil Cardano onder andere ook decentralized finance (DeFi) projecten aantrekken en decentrale cryptocurrency-exchanges (DEX) lanceren op het blockchain-netwerk.

De invoering van deze functionaliteiten ondervond onlangs echter wel problemen op het testnet van Cardano. Miniswap, een DEX, had moeite met bepaalde concurrency, oftewel gelijktijdige berekeningen, op het netwerk. Dat zorgde voor veel kritiek en zelfs paniek onder voorstanders.

Cardano oprichter Charles Hoskinson noemde het echter allemaal fear, uncertainty & doubt (FUD). Hij zei dat dat er helemaal geen probleem is en dat er niets gefixt hoeft te worden. Hoskinson feliciteerde gisteren nog de bitcoin gemeenschap met de nieuwe wet in El Salvador.

De ADA koers schoot wel eventjes hard onderuit deze week toen bitcoin (BTC) crashte en de rest van de markt mee omlaag trok. ADA daalde toen harder omlaag en wellicht dat de bovenstaande FUD hier een rol in speelde. Desondanks is ADA juist vandaag weer flink aan het stijgen, de koers staat 11% in de plus en komt op $2,62 uit. Wellicht dat de hype omtrent de update de koers aandrijft, al stijgt deze nog niet zo hard als concurrent solana (SOL) vandaag.