Cardano (ADA) en Ethereum (ETH) volop in strijd met elkaar, smart contracts lanceren dit weekend
Ontvang een gratis aandeel

Beleg commissievrij met BUX Zero en ontvang een gratis aandeel van Apple, GoPro, Nike of een van de vele andere waardevolle bedrijven*

Bux Zero

Cardano (ADA) heeft het vizier al enige tijd gericht op de op-een-na grootste cryptocurrency ethereum (ETH). Het project ontwikkelt zich in een razendsnel tempo en de interesse in Cardano is enorm op het moment.

Alonzo update

Het team achter Cardano maakt zich op voor de lancering van misschien wel de belangrijkste update in de geschiedenis van het project. Input Output Hong Kong (IOHK) maakte onlangs bekend dat de langverwachte ‘Alonzo’ hard fork dit weekend gelanceerd zal worden op het mainnet. 

Deze update zal ervoor dat smart contracts eindelijk worden geintroduceerd op het mainnet. Dit heeft weer als gevolg dat bijvoorbeeld decentralized finance (DeFi) en non-fungible token (NFT) projecten gebouwd kunnen gaan worden op de Cardano blockchain.

Ontwikkelaars op GitHub

Dat er veel ontwikkelaars grote interesse hebben in Cardano blijkt ook uit een recent verschenen rapport van investeringsgroep Outlier. 

Outlier heeft een extensieve analyse van de 50 grootste blockchains uitgevoerd in de periode van juli 2020 tot juni 2021. Zij vonden dat er een enorme hoeveelheid activiteit omtrent Cardano bestond op het platform voor software ontwikkelaars GitHub. Outlier stelt dat dit zelfs 24% hoger was dan voor Ethereum. 

Ethereum en Cardano zijn de twee projecten waar elke maand de meeste ontwikkelaars mee bezig zijn stelt Outlier. Ethereum spant hier nog net de kroon met 168, maar Cardano blijft niet ver achter met 165 ontwikkelaars per maand.

Volgens Outlier is de activiteit op GitHub een indicatie, zij het een imperfecte, om de gezondheid van een crypto gemeenschap te meten.

Hetzelfde rapport laat zien dat projecten zoals EOS (EOS), Bitcoin Cash (BCH) en TRON (TRX) juist een daling in de activiteit van ontwikkelaars op GitHub laten zien. Dit komt overeen met het sentiment rondom deze projecten. Veelal zijn deze platformen enigszins in de vergetelheid van investeerders geraakt.

Feit blijft, Cardano doet het erg goed. Veel ontwikkelaars zijn actief binnen de Cardano gemeenschap. Het lijkt erop dat dit alleen maar zal groeien aangezien de langverwachte Alonzo update die dit weekend gelanceerd wordt een groot aantal nieuwe functies op het netwerk mogelijk maakt.