De president van El Salvador bevestigt de eerste Bitcoin aankoop
Ontvang een gratis aandeel

Beleg commissievrij met BUX Zero en ontvang een gratis aandeel van Apple, GoPro, Nike of een van de vele andere waardevolle bedrijven*

Bux Zero

Het is ongeveer twee en een halve maand geleden dat de president van El Salvador, Nayib Bukele, aankondigde dat hij wil dat El Salvador Bitcoin erkent als wettig betaalmiddel. Vandaag, 7 september, is het dan eindelijk zover. Ter voorbereiding op de goedkeuring van een nieuwe reeks wetten die Bitcoin (BTC/USD) als betalingsoptie naar het land zullen brengen, heeft El Salvador gisteren, 6 september, 200 BTC gekocht.

President Bukele verklaarde op Twitter dat de brokers van het land veel meer zullen kopen naarmate de deadline nadert, wat eens te meer laat zien dat hij en zijn land vrij serieus zijn over het adopteren van BTC.

Volgens wat bekend is, maakt deze aankoop deel uit van een nieuw Bitcoin fonds van $ 150 miljoen, dat vorige week werd goedgekeurd door het Congres van het land. Het fonds is bedoeld om te worden gebruikt om BTC om te zetten in USD voorafgaand aan de nieuwe crypto vriendelijke wetten. Op het moment van aankoop waren de gekochte munten ongeveer $ 10,36 miljoen waard.

Een moeilijke weg naar Bitcoin adoptie

Het besluit van El Salvador om BTC als wettig betaalmiddel te gebruiken, werd met allerlei reacties ontvangen. Terwijl de cryptogemeenschap het prees voor de stap, hadden de autoriteiten, financiële instellingen en zelfs enkele van de eigen burgers er scherpe kritiek op.

El Salvador zag vorige week zelfs protesten, omdat de gepensioneerden dachten dat ze hun geld in BTC zouden moeten accepteren in plaats van in USD. Dit is natuurlijk niet het geval, aangezien de president de situatie heeft verduidelijkt door te zeggen dat niemand hun Amerikaanse dollars zal afnemen. Iedereen kan ervoor kiezen om Bitcoin al dan niet te gebruiken, en degenen die ervoor kiezen om dit te doen, moeten een portemonnee app downloaden waarmee ze hun geld kunnen beheren.

Verder mag de situatie in het land niet te veel veranderen. Maar de president is van mening dat, zelfs als de aanvankelijke acceptatie zwak blijkt, mensen waarschijnlijk meer zullen accepteren omdat ze de voordelen hiervan inzien, zoals goedkope betalingen, en het potentieel om te verdienen naarmate de vluchtige prijs van Bitcoin stijgt.

The post De president van El Salvador bevestigt de eerste Bitcoin aankoop appeared first on Invezz.