Duits miljardenfonds gaat bitcoin (BTC) kopen met aantal fondsen
Ontvang een gratis aandeel

Beleg commissievrij met BUX Zero en ontvang een gratis aandeel van Apple, GoPro, Nike of een van de vele andere waardevolle bedrijven*

Bux Zero

Wederom maakt een enorme vermogensbeheerder bekend dat zij het wel zien zitten om zich te mengen in de wereld van crypto en blockchain. Dit keer is het Union Investment, een Duitse vermogensbeheerder dat ongeveer $500 miljard aan assets under management (AUM) heeft. 

Union Investment en bitcoin

Union Investment, dat onderdeel is van DZ Bank Group, heeft onlangs de stap genomen om crypto diensten te bieden aan hun klanten. Ze gaan namelijk een kleine hoeveelheid bitcoin (BTC) toevoegen aan sommige van hun investeringsfondsen, zo wordt gesteld door Bloomberg.

Volgens een portfolio manager bij het bedrijf, David Barthe, zal vanaf het vierde kwartaal van dit jaar een klein percentage, tussen de 1% en 2%, van een aantal fondsen uit bitcoin bestaan. 

Op deze manier wordt het voor investeerders mogelijk om blootstelling aan bitcoin te krijgen zonder dat zij hiervoor gebruik moeten maken van crypto exchanges en dergelijke. Voor investeerders die nog enige twijfels hadden kan dit een perfecte oplossing bieden.

Crypto blijft uitbreiden

Grote vermogensbeheerders zoals Union Investment die bitcoin producten aanbieden is een goed voorbeeld van de mate waarin de wereld van crypto zich uit blijft breiden. Een aantal jaar geleden was het nog ondenkbaar dat een financiële reus met $500 miljard aan activa onder beheer zich ging bemoeien met bitcoin. Inmiddels is het bijna wekelijks aan de orde.

Dergelijke ontwikkelingen zijn bijzonder goed te noemen voor de toekomst van de crypto wereld. Samen met de opkomst van crypto exchange traded funds (ETF) kan dit ervoor zorgen dat steeds meer mensen op een voor hun vertrouwde manier blootstelling aan digitale activa kunnen creëren. 

Daarnaast gaat de adoptie van crypto ook gestaag verder. Steeds meer bedrijven gaan in zee met bijvoorbeeld bitcoin als betaalmiddel. Inmiddels heeft zelfs het eerste land bitcoin als wettig betaalmiddel geaccepteerd.

Mocht deze trend zich door blijven zetten dan ziet de toekomst van bitcoin en crypto in het algemeen er erg rooskleurig uit. De tijd zal uitwijzen of dit ook daadwerkelijk zo zal zijn.