Ethereum NFT marktplaats OpenSea bevestigt insider trading door medewerker
Ontvang een gratis aandeel

Beleg commissievrij met BUX Zero en ontvang een gratis aandeel van Apple, GoPro, Nike of een van de vele andere waardevolle bedrijven*

Bux Zero

Een medewerker van OpenSea, momenteel de grootste non-fungible token (NFT) marktplaats op Ethereum (ETH), heeft zich blijkbaar schuldig gemaakt aan insider trading, oftewel handel met voorkennis.

Afgelopen nacht ontdekte meerdere gebruikers dat Nate Chastain, head of product bij OpenSea, NFT’s op de voorpagina van OpenSea kocht nog voordat de verkoop eigenlijk begon. Vervolgens verkocht hij ze weer met winst, meldt Twitteraar Zuwu samen met transactiegegevens:

Doordat de NFT’s op de voorpagina verschenen was de kans zeer groot dat ze in waarde zouden stijgen. Oxngmi van DeFiLlama meldt dat dit zelfs al een tijdje gaande was, maar dat het niet bepaald veel zin had. Hij zegt dat de winst zeer laag is ten opzichte van de aandelen die Chastain heeft in OpenSea, die hij wellicht nu riskeert. Ook was het gemakkelijk te verbergen, maar werd hij wellicht “lui:”

Het team van OpenSea heeft zojuist bevestigt dat de beschuldigingen kloppen:

“Dit is ongelooflijk teleurstellend. We willen duidelijk maken dat dit gedrag niet onze waarden als team vertegenwoordigt. We nemen dit zeer serieus en zoeken dit incident onmiddellijk en grondig uit, zodat we een volledig begrip hebben van de feiten en aanvullende stappen die we moeten nemen.”

OpenSea meldt daarnaast dat ze enkele nieuwe beleidsregels hebben doorgevoerd. Medewerkers mogen geen NFT’s kopen wanneer ze gepromoot worden en ook geen vertrouwelijke informatie gebruiken om NFT’s te kopen.

Je zou wellicht denken dat dit al vanzelfsprekend is. De cryptocurrency gemeenschap heeft dan ook veel kritiek. Normaliter is insider trading sowieso verboden op de reguliere handelsmarkt en de crypto wereld probeert juist een eerlijkere en transparantere handelsmarkt op te bouwen. Daar past dit natuurlijk niet bij.

Chastain heeft zelf nog geen reactie gegeven op het nieuws. Wel gaf hij het (per ongeluk) al een keer eerder toe:

OpenSea doorbrak in augustus records toen het volume op de marktplaats enorm steeg en het platform bijna de hele NFT markt overnam. De afgelopen weken is het volume weer flink gedaald, maar het ligt nog steeds zeer hoog.