FTX moest dringend een paywall invoeren voor NFT minting
Ontvang een gratis aandeel

Beleg commissievrij met BUX Zero en ontvang een gratis aandeel van Apple, GoPro, Nike of een van de vele andere waardevolle bedrijven*

Bux Zero

De FTX beurs van Sam Bankman-Fried haalde opnieuw de krantenkoppen, onmiddellijk nadat het zijn NFT functie had gelanceerd, en niet om goede redenen. De beurs die wilde uitbreiden naar de artistieke markt, ontdekte onlangs dat er meer dan een paar bereid zijn om gratis toegang tot NFT-munten te exploiteren. Als gevolg hiervan moest FTX dringend een paywall van $ 10 achter de functie introduceren om spammers te ontmoedigen.

FTX bracht de nieuwe functie gisteren, 6 september, en dat was ook toen de CEO, Sam Bankman-Fried, het via Twitter aankondigde. Hij plaatste zelfs een link naar de eerste NFT die als voorbeeld diende, simpelweg met een woord TEST geschreven op de witte achtergrond. De eerste NFT van de beurs trok inmiddels in totaal 60 biedingen, met als hoogste bod $ 200.000.

De thread onthulde verder dat de NFT’s cross-chain compatibel zullen zijn met Solana (SOL/USD) en Ethereum (ETH/USD) en dat stortingen en opnames binnen een paar weken zullen plaatsvinden. Sindsdien zullen naar verwachting ook externe NFT’s beschikbaar zijn voor opslag op het platform.

Spammers dwingen de beurs om een toegangsbarrière op te werpen

Het probleem is echter dat de functie open stond voor misbruik en dat er vrijwel direct misbruik van werd gemaakt toen het werd onthuld. Het duurde ongeveer zeven uur na de aankondiging van Bankman-Fried dat hij terugkeerde naar Twitter met een ander bericht, waarin stond dat het aantal inzendingen dat het platform ontving overdreven was.

Er waren gewoon te veel inzendingen met afbeeldingen van de vis, die al snel als spam werden bestempeld. De beurs moest snel reageren en introduceerde een eenmalige vergoeding van $ 500 voor eerste NFT-inzendingen. De zet veroorzaakte een groot verzet van de gemeenschap, waarbij velen zeiden dat dit een extreem dure barrière is om toegang te krijgen. Sommigen wezen er zelfs op dat het goedkoper zou zijn om te gaan minten op Ethereum, dat tegenwoordig bekend staat om de hoge kosten.

Dus, om de gemeenschap tevreden te stellen, verwijderde FTX snel de toegangsprijs van $ 500 en in plaats daarvan voerde het een vergoeding van $ 10 per NFT in. Dit zal spam ontmoedigen, terwijl reguliere gebruikers het nog steeds betaalbaar zullen vinden. Tot nu toe lijkt het erop dat het goed genoeg werkte, en de gemeenschap lijkt tevreden te zijn met de snelheid waarmee de beurs de situatie heeft afgehandeld, evenals de manier waarop het het deed.

The post FTX moest dringend een paywall invoeren voor NFT minting appeared first on Invezz.