Grootste bank van El Salvador integreert Bitcoin (BTC) in financiële diensten als leningen en creditcards
Ontvang een gratis aandeel

Beleg commissievrij met BUX Zero en ontvang een gratis aandeel van Apple, GoPro, Nike of een van de vele andere waardevolle bedrijven*

Bux Zero

Ondanks dat er hier en daar tegenstanders zijn in El Salvador, begint Bitcoin (BTC) langzaamaan zijn plek in te nemen in de economie van het land. De grootste bank van El Salvador, Bancoagrícola, is de samenwerking aangegaan met betalingsbedrijf Flexa om bitcoin onderdeel te maken van al zijn bankdiensten. Klanten kunnen hierdoor gebruikmaken van de bankdiensten ongeacht of zij voor de Amerikaanse dollar of bitcoin kiezen. De samenwerking werd bekendgemaakt in een persbericht.

Op 7 september was een historische dag voor zowel Bitcoin als El Salvador. Op die dag ging de Bitcoin wet namelijk van kracht. Sindsdien is bitcoin naast de Amerikaanse dollar een wettig betaalmiddel. Alle bedrijven en winkels in het land moeten nu dus BTC accepteren.

De samenwerking tussen Bancoagrícola en Flexa maakt het voor de bank mogelijk om bitcoin volledig te integreren met zijn financiële diensten. Salvadoranen kunnen hierdoor ook bitcoin gebruiken zonder de Chivo wallet te hoeven downloaden. Zij kunnen bitcoin gebruiken voor leningen, creditcards en om te betalen bij winkels. De oplossing is volgens de twee bedrijven “de eerste in zijn soort, niet alleen in Latijns Amerika, maar ook wereldwijd.”

Carlos Mauricio Novoa, COO van Bancoagrícola, zegt het volgende over de nieuwe samenwerking:

“We zijn verheugd om de eerste financiële instelling in El Salvador te zijn die bitcoin-toegang voor onze klanten mogelijk maakt in onze hele reeks financiële producten en om financiële inclusie te verbeteren. Flexa heeft ons geholpen om prioriteit te geven aan de ervaringen van onze klanten met het gebruik van bitcoin als wettig betaalmiddel in El Salvador; we kijken ernaar uit om samen met hen nog lang te blijven innoveren.”

Bancoagrícola is een dochteronderneming van Bancolombia, de grootste bank van Colombia. Dergelijke samenwerkingen tussen traditionele financiële partijen en nieuwe crypto-bedrijven kunnen vanzelfsprekend een grote impact hebben op de adoptie van Bitcoin.