NFT’s per ongeluk vernietigd door fout op OpenSea, $100.000 gaat in rook op
Ontvang een gratis aandeel

Beleg commissievrij met BUX Zero en ontvang een gratis aandeel van Apple, GoPro, Nike of een van de vele andere waardevolle bedrijven*

Bux Zero

Het allereerste Ethereum Name Service (ENS) domein is per ongeluk verbrandt op NFT (non-funglibe-token) platform OpenSea. Een aantal crypto handelaren zijn gezamenlijk zo’n $100.000 verloren door een bug op OpenSea. De bug is ondertussen hersteld, maar het verloren geld zien ze niet meer terug.

Nick Johnson, ontwikkelaar van de Ethereum Name Server, had het volgende te zeggen:

“Het blijkt dat ik het eerste en blijkbaar enige slachtoffer was van een bug die in de afgelopen 24 uur op hun transferpagina werd geïntroduceerd en die alle ERC721 transfers naar ENS-namen beïnvloedde. Het eigendom van rilxxlir.eth is nu permanent vernietigd.”

Simpelweg komt het er op neer dat Johnson de ENS naar zijn persoonlijke adres wilde sturen, maar wat niet juist is gebeurd. In plaats daarvan werd per ongeluk een willekeurig en ongebruikt adres geselecteerd. Hierdoor is de fout, helaas voor Johnson, permanent. Overigens dacht Nick Johnson dat hij de enige was bij wie dit probleem is voorgekomen, maar dat blijkt niet zo te zijn. In totaal waren 21 gebruikers de dupe en zijn er met 32 transacties 42 NFT’s verloren gegaan. De totale waarde hiervan bedroeg 28,44 ethereum (ETH), wat op dat moment ongeveer $100.000 waard was.

NFT’s al tijden lang populair

De NFT markten zijn al een tijd lang erg hard aan het groeien, wat onder andere bevestigd werd door het hoge handelsvolume op OpenSea. Zij waren eind augustus de eerste NFT marktplaats met een handelsvolume van boven de $1 miljard.

Digitale versies van apen, robots, rotsen, clowns en andere voorwerpen of figuren worden massaal voor exorbitante bedragen verkocht. Zo is vandaag een Bored Ape, NFT van de Bored Ape Yacht Club, voor maar liefst $24 miljoen verkocht.

Overigens is niet alles wat met NFT’s te maken heeft even rooskleurig. Zo zijn de fees op het Ethereum netwerk momenteel hoog. Oprichter Vitalik Buterin zegt dat een layer 2 solution hiervoor een oplossing zou bieden.