Ripple drijft SEC verder in een hoek: Verhandelden SEC-medewerkers XRP?
Ontvang een gratis aandeel

Beleg commissievrij met BUX Zero en ontvang een gratis aandeel van Apple, GoPro, Nike of een van de vele andere waardevolle bedrijven*

Bux Zero

De rechtszaak tegen Ripple (XRP), aangespannen door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), is nog altijd in volle gang. Ripple probeert de toezichthouder nu in een hoek te drijven door te achterhalen of SEC-medewerkers XRP mochten bezitten.

De SEC heeft namelijk meerdere keren gesteld dat XRP overduidelijk een effect is. En als dat zo zou zijn, zou het natuurlijk een beetje gek zijn als SEC-medewerkers de crypto wel gewoon mochten bezitten en verhandelen. Deze week weigerde de SEC deze data echter vrij te geven omwille van de privacy van zijn medewerkers.

Ripple vuurt nu terug met een reactie op deze afwijzing en lijkt de SEC verder in een hoek te drijven. Ripple hoeft namelijk helemaal geen privacy-gevoelige informatie in te zien, enkel geanonimiseerde data is voldoende:

“De bewering van de SEC dat de motie een inbreuk vormt op de privacy van SEC-medewerkers negeert dat Ripple geen specifieke informatie zoekt met betrekking tot SEC-medewerkers, maar volledig geanonimiseerde informatie met een beperkte reikwijdte.”

Enkel het feit dat de medewerkers van de SEC XRP bezaten is al genoeg voor Ripple om te bewijzen dat de SEC met twee maten meet, aldus de indiening:

“Dat de SEC XRP-aankopen en -verkopen door haar eigen werknemers toestond ondermijnt direct de beweringen van de SEC dat Ripple sinds 2013 roekeloos handelde … omdat het zo duidelijk was dat XRP een effect was dat ze ervan op de hoogte had moeten zijn geweest.”

De SEC zou zijn medewerkers uiteindelijk in maart 2019 verboden hebben XRP te verhandelen. Maar Ripple probeert nu te bewijzen dat de medewerkers dit ook na dit verbod hebben gedaan. Maar aangezien de SEC stelt dat XRP overduidelijk een effect is, is het verhandelen van XRP voor deze datum door SEC-medewerkers ook opvallend te noemen. Zo overduidelijk was het dus blijkbaar niet als zelfs SEC-medewerkers XRP hebben verhandeld!