Ripple (XRP) schiet 13% omhoog, waarom? Bitcoin ziet positieve impuls, meer BTC van exchanges
Ontvang een gratis aandeel

Beleg commissievrij met BUX Zero en ontvang een gratis aandeel van Apple, GoPro, Nike of een van de vele andere waardevolle bedrijven*

Bux Zero

De bitcoin (BTC) koers en algehele cryptomarkt lijken nog steeds herstellende te zijn van de enorme correctie twee dagen geleden. Hoe staan de bekende analisten er nu in? In dit artikel vind je weer een aantal interessante tweets!

Polkadot (DOT) en bitcoin (BTC) boven 200-MA

De bitcoin koers consolideert vooralsnog na de correctie en weet hiermee stand te houden boven de 200-dagen moving average (MA). “Nog een daily close boven de 200-dagen MA voor BTC,” aldus on-chain analist Will Clemente. Deze MA dient als belangrijke support voor de koers. Dat we daar nog boven hangen is natuurlijk een goed teken.

Polkadot (DOT) heeft door de correctie tevens een bezoekje gebracht aan zijn 200-dagen MA op de DOT/BTC grafiek. De DOT koers stuiterde hier vervolgens vanaf in wat de analist Pentoshi een “perfecte 200-dagen MA retest” noemt. DOT is overigens de enige grote stijger van de top 10 op dit moment. Een andere stijger is ripple (XRP).

Ripple (XRP) geniet even van Coinbase effect

Wie naar de grafiek van XRP kijkt ziet een opvallende stijging in de afgelopen uren. Deze stijging was helaas van korte duur. Het ging namelijk om een foutje van Coinbase. Terwijl XRP door de voortdurende rechtszaak tegen de Securities and Exchange Commission (SEC) van het handelsplatform verwijderd werd, was XRP plotseling weer even zichtbaar. Heel even genoot XRP dus van het Coinbase effect dat XRP in een uur tijd met 13% liet stijgen.

Bullish impuls voor bitcoin

Ten slotte kijken we naar een tweet van on-chain analist Will Clemente. Hij merkt op dat er weer een bullish (positief) impuls te zien is bij de investeerders die voor de lange termijn in bitcoin zitten. Hij schrijft op Twitter:

“Nog een bullish impuls van BTC die zich verplaatst naar langetermijnbeleggers en munten die van exchanges komen. Ignore the noise.”