Gedetineerde gooit hete olie over medegevangenen in Zaanstad: één zwaargewonde
Ontvang een gratis aandeel

Beleg commissievrij met BUX Zero en ontvang een gratis aandeel van Apple, GoPro, Nike of een van de vele andere waardevolle bedrijven*

Bux Zero

Een gedetineerde in Justitieel Complex Zaanstad in Westzaan is vanmiddag zwaargewond geraakt. Dat gebeurde toen een andere gevangene hete olie over hem heen gooide. Het slachtoffer is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. 

Een woordvoerder van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) spreekt van een ‘heftig incident’ dat gebeurde tijdens het koken. “Een gedetineerde heeft hete olie over meerdere medegedetineerden gegooid waarbij een van hen zwaargewond is geraakt en naar het ziekenhuis is gebracht”, aldus de woordvoerder.  

Ze laat weten dat enkele gevangenen lichtgewond zijn geraakt. Medewerkers zijn niet geraakt door de olie. Op foto’s is te zien dat er een traumateam bij de gevangenis was. Volgens getuigen zouden er minimaal drie ambulances voor de deur hebben gestaan. 

De verdachte – door DJI al dader genoemd – is in de gevangenis aangehouden door de politie en meegenomen voor verhoor. DJI onderzoekt de achtergrond van de mishandeling. Betrokken medewerkers en gevangenen krijgen nazorg.